Fortuna Sittard hoopt op verdediger en zwaait Ninaj uit

Fortuna Sittard hoopt zich in de slotdagen van de transfermarkt nog te versterken met een centrale verdediger. Er moet echter eerst nog financiële ruimte worden gecreëerd.

De Limburgers namen deze transferperiode al afscheid van de Poolse huurling Jaroslaw Jach. Daarnaast staat ook Branislav Ninaj op het punt de club te verlaten. De drievoudig international van Slowakije vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Roemenië. De 26-jarige publiekslieveling raakte onder de nieuwe trainer Sjors Ultee zijn plaats kwijt en wil in beeld blijven voor het nationale team van Slowakije.

Ninaj heeft in Sittard nog een contract tot het einde van het seizoen. Wel heeft Fortuna Sittard een eenzijdige optie om te verlengen. Vermoedelijk zal Fortuna Sittard nu proberen de speler te verhuren. Het zou Fortuna Sittard dan een salarisbesparing en een bescheiden huursom opleveren. Mogelijk deelt het in de toekomst mee bij een transfer.

Fortuna Sittard heeft verder niet veel opties voor haar defensieve centrum. Op dit moment wordt het centrum gevormd door Roel Janssen en Martin Angha. Naast Ninaj is namelijk ook Grégoire Amiot afgeschreven. De Fransman speelde dit seizoen nog geen minuut en kan eveneens vertrekken. Hij werd eerder dit seizoen al verhuurd aan een club uit Zweden.