Fortuna Sittard komt deels in handen van gamebedrijf

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Fortuna Sittard kan eindelijk weer vooruit kijken. De ambitieuze Limburgers hebben dan eindelijk een nieuwe investeerder gevonden. Het gaat om het wereldwijde opererende gamebedrijf Azerion. Die nemen een belang van 20% in Fortuna Sittard.

Azerion kan direct met Fortuna Sittard schakelen. Voor een investering in deze vorm is geen goedkeuring van de KNVB nodig. Die regelt geldt pas vanaf 25%. Met de kapitaalinjectie kan Fortuna Sittard haar sportieve en organisatorische ambities een flinke boost geven. De naam Azerion zal onder het grote publiek niet bekend zijn. Dat geldt echter wel voor labels als Habbo Hotel, Governor of Poker en Hotel Hideaway.

Fortuna Sittard ziet veel voordelen in de samenwerking. Op de eigen website stelt het: “Bovendien zet het internetbedrijf zijn volledige digitale spierkracht in om Fortuna Sittard ook strategisch verder te brengen. Het nog dichter bij elkaar brengen van fans door de inzet van digitale, sociale en interactieve communicatiemiddelen is hier een belangrijk onderdeel van. Net als het creëren van entertainment via games en exclusieve content.”

“Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion”, aldus Isitan Gün, voorzitter en eveneens investeerder van Fortuna Sittard. “Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie. Nadat we met elkaar in gesprek zijn geraakt, merkten we al vrij snel dat er veel overeenkomsten zijn tussen beide partijen en dat we goed matchten op het gebied van organisatiecultuur. We hebben beiden een out-of-the-box-mentaliteit en zijn toegewijd om onze ambitieuze en creatieve ideeën te realiseren. We zien de toekomst met Azerion aan onze zijde bijzonder zonnig tegemoet.”

Focus op het bouwen van een hechte band met fans

Atilla Aytekin, mede-oprichter en mede-CEO van Azerion: “Vanaf het eerste ogenblik is de klik met Fortuna Sittard ontzettend goed. Als Azerion werden wij met een enorme warmte welkom geheten in het stadion, waardoor we ons meteen thuis voelden. We zijn voetballiefhebbers en zien tal van overeenkomsten tussen deze fantastische club en Azerion. Fortuna Sittard is – net als wij – één grote familie en met games in ons portfolio als Habbo Hotel en Hotel Hideaway weten we dat een sterke en hechte band met de community erg belangrijk en waardevol is. Het was derhalve logisch voor ons te investeren in deze mooie club.”

“Organisaties helpen met groeien zit in ons dna,” gaat Atilla Aytekin verder. “We hebben in het verleden in meer dan vijftig organisaties geïnvesteerd en zijn erin geslaagd ze stuk voor stuk te helpen met hun businessgroei. We zijn vastberaden dit ook te doen voor Fortuna Sittard. Bovendien weten we als geen ander hoe we digitaal de interactie met en tussen mensen kunnen bewerkstelligen. Hierin willen we Fortuna Sittard eveneens faciliteren. Ook willen we de hechte familieband tussen de fans en de club nog sterker maken door nieuwe vormen van exclusieve en entertainende content, games en interactieve communicatiemiddelen te introduceren bij de club.

Fortuna Sittard voorzitter Isitan Gün: “In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker en daarom geloof ik dat deze samenwerking een goed voorbeeld is van hoe deze domeinen elkaar versterken.”

Ilicali niet meer in beeld

Lange tijd leek Acun Ilicali in Fortuna Sittard te gaan investeren. De plannen van de Turkse mediamagnaat bleken naar verloop van tijd echter niet meer aan te sluiten op die van Fortuna Sittard en vriend Isitan Gün. Met de slagkracht van Azerion wil Fortuna Sittard nu alsnog snel stappen maken.