Fortuna Sittard maakt Piet Velthuizen weer prof

Piet Velthuizen gaat opnieuw aan de slag in de Eredivisie. Na een succesvolle stage tekende de 1-voudig international van Oranje tot het einde van het seizoen bij Fortuna Sittard.

De Limburgers hadden dringend behoefte aan een extra keeper. Eerste doelman Yanick van Osch ligt er een aantal weken uit vanwege een botkneuzing. Voormalig eerste keeper Alexei Koselev lijkt Fortuna Sittard op korte termijn verlaten. De doelman van het nationale team van Moldavië trekt zo goed als zeker naar Azië, zo melden bronnen aan VoetbalPlus.

Door die ontwikkelingen mag Velthuizen zich weer een prof noemen. De 34-jarige keeper zat enige tijd zonder club. Velthuizen op de website van Fortuna Sittard: “Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team.”

Velthuizen kende zijn grootste successen in het shirt van Vitesse. Verdeeld over twee periodes kwam hij tot acht seizoenen in het eerste elftal. Daarnaast kwam hij uit voor Hercules Alicante, Hapoel Haifa, Omonia Nicosia, AZ en Telstar. Hierbij moet wel worden gesteld dat hij bij AZ en Telstar niet in officiële duels in actie kwam.