Fortuna Sittard wil geen aanmoedigingspremie

Fortuna Sittard is niet ingegaan op een voorstel van FC Emmen. In de strijd om het ontlopen van de playoffs tegen degradatie heeft FC Emmen een aanmoedigingspremie van 25.000 euro aan Fortuna Sittard geboden.

FC Emmen moet vandaag op bezoek bij degradant VVV Venlo zelf de volle buit pakken. Vervolgens heeft het nog een resultaat in Tilburg nodig. Willem II speelt namelijk thuis tegen Fortuna Sittard. Ook de Tilburgers hebben de punten hard nodig en willen FC Emmen achter zich houden.

Nu zou FC Emmen aan de spelersgroep van Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie hebben aangeboden. Fortuna Sittard heeft dit officieel bij de KNVB gemeld. Een onafhankelijke aanklager van de KNVB gaat het voorval morgen bekijken. Het voorstel zou niet via de officiële wegen zijn gegaan. Wel was er tussen spelers van beide clubs onderling contact. Een aanmoedigingspremie is overigens niet verboden.

Het zou een extra stimulans moeten zijn. Fortuna Sittard is daar echter niet op ingegaan. Wel wil het vandaag een resultaat boeken. Fortuna Sittard staat twaalfde maar kan nog verder klimmen. Dat betekent de komende seizoenen meer televisiegeld, en daarmee meer budget. Fortuna Sittard heeft zelfs een kleine kans om nog de playoffs voor Europees voetbal te halen. Het is wel afhankelijk van de resultaten elders.

Nummer zestien Willem II heeft na 33 wedstrijden 28 punten. Achtervolger FC Emmen heeft 27 punten uit 33 duels. Willem II heeft een doelsaldo van -29, FC Emmen -32.