Fortuna Sittard wil twee spelers uitzwaaien

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De selectie van Fortuna Sittard wacht deze winter een aantal wisselingen. Zo hopen de Limburgers in de transferperiode afscheid te nemen van Emil Hansson en Bassala Sambou. Dat meldt De Limburger.

Emil Hansson (23) werd al op jonge leeftijd door Feyenoord uit Scandinavië gehaald. Op huurbasis bij RKC Waalwijk maakte hij indruk maar in De Kuip wist hij niet door te breken. Via Hannover ’96 belandde Hansson in Sittard. Ook in Limburg komt de voormalig jeugdinternational van Noorwegen en Zweden niet meer aan de bank. In de afgelopen acht competitieduels kwam hij tot slechts drie korte invalbeurten.

De 24-jarige Sambou werd geboren in Duitsland maar heeft ook de Engelse nationaliteit. In 2019 maakte hij de overstap van de jeugd van Everton naar Fortuna Sittard. De aanvaller werd vorig seizoen door Fortuna Sittard verhuurd aan het Deense Randers. In de afgelopen acht competitieduels kwam Sambou niet aan speelminuten. Eerder dit seizoen had hij nog een aantal keer een basisplaats.

Het rommelt al langer in Sittard. Toch is Sjors Ultee nog altijd de trainer bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Mocht Fortuna Sittard aan het einde van het seizoen nog zeventiende staan dan wacht degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Toch is het verschil met de plekken er boven nog overbrugbaar. Om die reden wil de club transferbudget creëren om de selectie te versterken.