Fortuna Sittard zwaait ook Djibril Dianessy uit

Credits: Marco Oomen Fotografie

Fortuna Sittard zwaait Djibril Dianessy uit. De 24-jarige aanvaller maakt het seizoen bij MVV af. De rechtsbuiten heeft in Sittard een aflopend contract en lijkt niet meer terug te keren.

Technisch manager Sjoerd Ars: “Djibril heeft een enorme bijdrage gehad in onze terugkeer naar de Eredivisie. Hij heeft daarna vooral veel pech gehad, waardoor hij weinig minuten heeft kunnen maken in de afgelopen seizoenen. Nu hij weer fit is, krijgt hij de kans om bij MVV zijn kwaliteiten weer tonen. Wij willen Djibril bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren en succes wensen met deze nieuwe uitdaging.”

Fortuna Sittard nam de rechtsbuiten in 2016 over van het Franse Toulouse. Dianessy speelde een grote rol in de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie. Het kwam tot 73 duels waarin hij 20 keer scoorde en 11 assists gaf. De afgelopen jaren kampte hij echter veelvuldig met blessureleed. Dit seizoen kwam hij tot vijf korte invalbeurten in de Eredivisie.

Naast Dianessy wist MVV ook nog de 26-jarige  Kai Bösing te verwelkomen. De Duitse middenvelder liet zijn contract bij Alemannia Aachen ontbinden.  Bij de club uit Aken heeft hij net als eerder bij SC Fortuna Köln ervaring opgedaan op het vierde niveau van Duitsland. Naast 68 duels in de Regionalliga West speelde hij ook 16 duels in de Derde Bundesliga. Eerder speelde hij in de jeugd van Roda JC.