Fortuna Sittard zwaait verdediger na 195 minuten weer uit

Het lijkt een trend in de Eredivisie. Clubs sturen huurlingen die in de eerste seizoenshelft niet voldoen weer terug. Dat geldt nu ook voor Fortuna Sittard. De Limburgers hebben per direct afscheid genomen van Jaroslaw Jach. In oktober kwam de tweevoudig international van Polen op huurbasis over van Crystal Palace.

De 26-jarige Jach speelde in totaal drie duels voor Fortuna Sittard. Jach had basisplaatsen tegen Ajax en PEC Zwolle. Nu 195 minuten verder is het klaar. Jach staat al sinds 2018 onder contract bij de Premier League. Ook bij Crystal Palace is Jach nog niet welkom. De centrale verdediger gaat namelijk opnieuw aan de slag bij Rakow Czestochowa. Die club huurde hem ook vorig seizoen al van Crystal Palace.

Technisch manager Sjoerd Ars over het vertrek van de mandekker: “Helaas is de samenwerking niet gelopen zoals vooraf beoogd. Voor de ontwikkeling van Jaroslaw is belangrijk dat hij minuten blijft maken, daar was in Sittard weinig uitzicht op. Beide partijen hebben daarom in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Wij wensen Jaroslaw veel succes bij zijn nieuwe avontuur.”