Fulham moet na gelijkspel vrezen voor degradatie

Fulham moet zich gaan opmaken voor een terugkeer naar de Championship. De Cottagers leek vandaag haar laatste strohalm te pakken tegen Arsenal maar kreeg in de slotfase de gelijkmaker te verwerken. Hierdoor greep Fulham opnieuw naast drie belangrijke punten.

Lange tijd leek Fulham vandaag drie punten te pakken. Dat zou een enorme opsteker zijn in de strijd tegen degradatie. Vandaag scoorde Eddie Nketiah namens Arsenal in minuut 97 (!) voor de gelijkmaker. Met het gelijke spel schiet Fulham niet heel veel op. En wordt het karwei met nog maar vijf duels te gaan steeds lastiger.

Fulham is de nummer achttien van de Premier League met 27 punten uit 33 duels. De achterstand op de veilige zeventiende positie is zes punten. Burnley, de ploeg van Erik Pieters, speelde echter wel twee duels minder. Datzelfde geldt voor nummer zestien Brighton Hove & Albion die eveneens 33 punten hebben.

Kenny Tete ontbrak vandaag bij Fulham vanwege een coronabesmetting. De 25-jarige back ligt bij Fulham nog tot de zomer van 2024 vast. Datzelfde geldt voor Terence Kongolo die vanwege blessures nog niet belangrijk voor Fulham heeft kunnen zijn.

Eerder dit spelweekend was al duidelijk dat Sheffield United zou degraderen uit de Premier League. Ook West Bromwich Albion lijkt weer af te dalen naar de Championship.