Genua wil Marseille en Strootman van elkaar verlossen

Er lonkt een oplossing voor Kevin Strootman. De 46-voudig international zit al enige tijd op een dood spoor bij Olympique Marseille. Nu zou echter het Italiaanse Genua wat aan die situatie willen doen.

De dertigjarige middenvelder maakte eerder indruk bij Sparta, FC Utrecht, PSV en AS Roma. In 2018 trok hij voor 25 miljoen euro naar Marseille. In de Franse havenstad kwam hij echter nauwelijks in het stuk voor. Daarnaast drukt zijn salaris zwaar op de financiële huishouding van de nummer vijf van Frankrijk. De controleur uit Ridderkerk ligt nog tot 2023 vast in Marseille.

Trainer André Villas-Boas liet hem dit seizoen tien keer opdraven in de Ligue 1. Dat leverde in totaal 199 speelminuten op. Alleen in het openingsduel van dit seizoen tegen Brest had hij een basisplaats. Nu lonkt dus een overstap van een Franse naar een Italiaanse havenstad. Genua lijkt hem meer speeltijd te kunnen bieden en dat kan ook goed nieuws zijn voor het Nederlands Elftal.

Het nieuws kwam naar buiten via transferexpert Fabrizio Romano. Bij Genua namen ze eerder deze maand afscheid van Lasse Schone. Daarnaast verkeert de club in degradatienood. Het staat negentiende in de Serie A. De verschillen onderin zijn echter klein. Zo is de achterstand op nummer vijftien Cagliari slechts drie punten.