Georgios Giakoumakis speler van de maand januari

Foto: VVV-Venlo.

Georgios Giakoumakis is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand januari heeft de spits van VVV-Venlo volgens de statistieken én de fans het beste gepresteerd.

De Griekse aanvaller, Georgios Giakoumakis, is een schot in de roos gebleken voor VVV Venlo. Voor slechts 200.000 euro maakte hij afgelopen zomer de overstap van AEK Athene naar Limburg. Het kan nu al een succes worden genoemd.

In de maand januari schoot Giakoumakis uit de winterstop met twee goals tegen Willem II en was zowel in de wedstrijd tegen ADO Den Haag als Vitesse vier keer trefzeker. Afgelopen zaterdag was het opnieuw raak voor de spits van VVV Venlo in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard. Met zijn uitzonderlijke doelpuntenmoyenne schiet de 26-jarige Griek met scherp op diverse records.

11 goals in 6 duels

In januari schoot Giakoumakis elf keer raak in zes wedstrijden, de laatste speler die dit wist te presteren was Ajacied Marco van Basten (12 doelpunten in 1985). Daarnaast werd Giakoumakis de tweede speler ooit met vier goals in één Eredivisiewedstrijd voor VVV Venlo, na Hans Sleven in 1958/’59.

Met 21 doelpunten in twintig wedstrijden is Georgios Giakoumakis een sensatie te noemen. Alleen in het seizoen 1956/’57, het eerste seizoen van de Eredivisie, presteerden Tonny van der Linden (DOS) en Coen Dillen (PSV) beter dan de spits van VVV Venlo in hun eerste 20 wedstrijden. Zij scoorden toen allebei 22 keer. De Griek blijft wel spelers als Mateja Kežman (20), Romário (19) en John Guidetti (19) voor.

Ook de kijkers van ESPN waren overtuigd van de kwaliteiten van de Griekse spits: in de Man of the Match-verkiezing ontving Giakoumakis 72,9% van alle stemmen die uitgebracht zijn op de spelers van VVV-Venlo. De stemmen van fans tellen sinds deze maand mee in de verkiezing van Speler van de Maand.