Gevallen toptalent laat FC Den Bosch verbouwereerd achter

Foto: Marco Oomen Fotografie

Opvallend nieuws uit Den Bosch. Gisteren kondigde FC Den Bosch namelijk de komst van Jeroen Lumu aan. De 25-jarige aanvaller zou op amateurbasis in De Vliert aan de slag gaan. Vandaag werd bekend dat Lumu toch niet naar Noord-Brabant trekt. Onbekend is wat de reden hiervan is.

Duidelijk is wel dat FC Den Bosch de stekker uit de deal heeft getrokken. Op Twitter is FC Den Bosch daar toch heel duidelijk over:

Lumu stond te boek als één van de grootste Nederlandse talenten. Op zestienjarige leeftijd maakte hij al zijn debuut voor Willem II. Een grote toekomst lonkte. Liverpool werd concreet. Uiteindelijk trok hij naar ruim dertig duels in Tilburg naar het Bulgaarse Ludogorets. Na zijn avontuur in Bulgarije volgde elkaar een nieuwe club. Zo speelde hij ondertussen bij SC Heerenveen, FC Dordrecht, SKN St. Pölten, Samsunspor, Delhi Dynamos, Petrolul, FC Arouca en FC Saburtalo.

Velen noemden het amateurcontract van Lumu misschien wel zijn laatste kans om het als profvoetballer te maken. Het is onbekend wat nu de plannen van Lumu zijn.