Giakoumakis blijft maar scoren: hattrick tegen Vitesse

Giorgos Giakoumakis heeft vandaag in de eerste helft bij VVV Venlo – Vitesse opnieuw de aandacht getrokken. De Griekse aanvaller scoorde in de eerste helft maar liefst drie keer tegen Vitesse. Om die reden leidt de thuisploeg bij rust met 3-0. In de tweede helft maakte Giakoumakis er met zijn vierde ook 4-1 van.

Een verrassing in Venlo dus. De grootste verrassing van dit seizoen is toch wel Giakoumakis die het net maar blijft vinden. Zijn vier doelpunten tegen Vitesse brachten zijn seizoenstotaal op 20 goals in 19 duels. Alleen

Het is al vaker gezegd. De Griekse aanvaller staat helemaal niet bekend als een goaltjesdief. Zo scoorde de inmiddels 26-jarige spits vorig jaar bij het Poolse Gornik Zabre slechts drie keer in twaalf duels.

In zijn loopbaan scoorde Giakoumakis pas één keer eerder meer dan tien goals in een seizoen. In het seizoen 2016-2017 scoorde hij namens AO Platanias 11 keer in 26 duels.

Inmiddels maakte hij ook al zijn debuut in het nationale team van Griekenland. In drie interlands scoorde hij één keer.

Door zijn goals én zijn status als international van Griekenland mag VVV Venlo dromen van een mooie transfersom. Afgelopen zomer betaalden de Limburgers zelf 200.000 euro aan AEK Athene.