Grieks avontuur voor topscorer MVV

MVV is in gesprek met het Griekse Xanthi over een transfer van Joeri Schroijen. De dertigjarige buitenspeler ambieert een buitenlands avontuur.

Schroijen is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de basiself van MVV. Ook dit seizoen is hij onder Darije Kalezic een basisspeler. Hij kwam dit seizoen al 9 keer tot scoren in 21 duels. Daarmee is hij verreweg de meest scorende speler van MVV. Toch bleef een buitenlands avontuur trekken. Xanthi biedt hem deze kans. Schroijen is daarom naar Griekenland afgereisd om de transfer af te ronden. Het betekent dat Schroijen dit weekend al niet meer in actie komt tegen koploper SC Cambuur.

Een aanstaande transfer levert MVV vermoedelijk een bescheiden transfersom op. Schroijen had in Maastricht namelijk nog een contract ott het einde van het seizoen. Schroijen is al sinds 2016 actief bij MVV. In Nederland kwam Schroijen eerder uit voor PSV (jeugd), Fortuna Sittard en VVV Venlo.

Xanthi wordt daarmee steeds meer een Nederlandse enclave. Ook Daryl Werker en Randy Wolters spelen er. De club heeft de ambitie om na de degradatie van vorig jaar zo snel mogelijk terug te keren naar de Griekse Super League. Het kan daarbij ook rekenen op de steun van een Australische eigenaar met Griekse roots. Xanthi speelde tot vorig jaar zomer onafgebroken 31 jaar in de Super League. Xanthi staat momenteel vijfde. Daarbij moet worden gezegd dat de Super League 2 pas recent is hervat. Xanthi speelde pas vier duels, koploper Levadiakos vijf.