Griekse media linken AEK Athene aan Nederlandse back

AEK Athene wil zich deze transferperiode versterken met een rechtsback. In Griekse media wordt er nu ook een Nederlander gelinkt aan de vacature in Athene.

Het gaat om Hidde ter Avest. De 23-jarige verdediger staat sinds 2018 onder contract bij Udinese. De voormalig speler van FC Twente begon het seizoen nog wel als basiskracht. Ter Avest kwam in de eerste vier duels van het seizoen voor in de basiself. Daarna zakte hij weg in de pikorde. Na de vier duels in september en oktober volgden nog twee invalbeurten in december. Dat leidde tot achttien schamele minuten. Ook de afgelopen twee seizoenen was Ter Avest geen vaste basiskracht.

Nu zou er dus belangstelling zijn vanuit Griekenland. AEK Athene heeft Ter Avest echter niet bovenaan het verlanglijstje staan. Iñigo Lekue van Athletic Bilbao zou helemaal bovenaan staan. Daarnaast staat ook Kenny Lala van het Franse RC Strasbourg hoger op het verlanglijstje. Bijkomend voordeel is dat Lala in Frankrijk komende zomer uit zijn contract loopt. Ter Avest heeft bij Udinese nog een contract tot de zomer van 2022.