Griekse versterking voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft de eerste versterking van het nieuwe seizoen binnen. De Domstedelingen hebben er met aanvaller Anastasios Douvikas een international bij. De Griekse international komt over van Volos NFC. In Utrecht lag voor de 21-jarige aanvaller een contract voor vier seizoenen klaar. Het is onbekend wat FC Utrecht betaalt. Douvikas had in Griekenland nog een doorlopend contract.

Douvikas maakte zijn debuut in het profvoetbal in het seizoen 2017-2018. De aanvaller werd direct uitverkozen tot grootste talent van de Griekse Super League. Ook als jeugdinternational maakte hij indruk. In de zomer van 2020 maakte de aanvaller de overstap van Asteras Tripolis naar Volos NFC. In 26 duels scoorde de aanvaller 10 keer. Vorige maand liet bondscoach John van ’t Schip hem debuteren in het natinoale team van Griekenland. Nu volgt dus al de overstap naar de Eredivisie.

“Anastasios beschikt over een goede mentaliteit. Hij maakt indruk met zijn werklust en de power en energie die hij legt in zijn spel”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij is een speler met veel potentie en is heel doelgericht in zijn acties. Dat hij op 21-jarige leeftijd al definitief is doorgebroken in Griekenland en zijn debuut heeft gemaakt voor de Griekse nationale ploeg, onderstreept dat. We zijn blij dat hij heel gericht voor FC Utrecht als volgende stap in zijn carrière heeft gekozen en zien een mooie toekomst met hem.”

Douvikas: “Ik heb mij nadat ik hoorde van de interesse van FC Utrecht verdiept in de club. Ik ben een harde werker en geef altijd het maximale en ik denk dat ik wat dat betreft uitstekend bij FC Utrecht pas. Ik had de luxe dat er meerdere clubs interesse toonde in me, maar had bij FC Utrecht het juiste gevoel. Dit is wat mij betreft de perfecte volgende stap in mijn carrière. FC Utrecht heeft, zo heb ik gehoord, fanatieke supporters. Ik kan niet wachten om hen te ontmoeten en om het shirt van FC Utrecht aan te trekken.”

Eredivisie wordt Griekse enclave

Jarenlang was Kostas Lamprou een vreemde eend in de Eredivisie. De doelman speelt al sinds zijn jeugd in Nederland. Met RKC Waalwijk kwam hij dit weekend in actie tegen Willem II. De afgelopen jaren maakten ook Pantelis Chatzidiakos (AZ), Vangelis Pavlidis (Willem II) en natuurlijk Georgios Giakoumakis (VVV Venlo) hun opwachting in Nederland. Dit seizoen komen er negen Grieken uit in de Eredivisie. Na Duitsland, België, Zweden en Marokko is Griekenland hofleverancier.