Groningen kan Bråtveit voor laag bedrag definitief overnemen

FC Groningen maakte al vroeg tijdens deze transferperiode de komst van Per Kristian Bråtveit bekend. De Noors international krijgt de komende zes maanden de kans zich aan de technische staf te laten zien. Aanvankelijk zal dat zijn in een rol als back-up van Sergio Padt.

De dertigjarige Padt verlaat na dit seizoen immers FC Groningen voor de Bulgaarse topclub Ludogorets. Bråtveit moet dan in poleposition staan om Padt te doen vergeten. FC Groningen huurt de keepers immers voor een half jaar van het Zweedse Djurgårdens IF. De club neemt het salaris over en betaalt daarnaast ook een kleine huursom.

In Zweedse media wordt al druk gesproken over de transfervoorwaarden die FC Groningen en Djurgården IF overeen zijn gekomen. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet heeft FC Groningen een koopoptie bedongen van 350.000 euro. Op het eerste gezicht is dat een relatief laag bedrag om Padt te vervangen.

Het heeft alles te maken met de situatie waarin de 24-jarige Bråtveit zich bij Djurgårdens IF bevond. De Noorse doelman raakte zijn plaats onder de lat in Zweden kwijt. Tegelijkertijd maakte hij al wel zijn debuut voor Noorwegen. FC Groningen profiteert nu optimaal van zijn situatie. In de zomer van 2019 betaalde Djurgårdens IF nog 400.000 euro aan het Noorse FK Haugesund. Op Transfermarkt wordt zijn waarde geschat op 800.000 euro.