‘Gudmundsson sorteert voor op vertrek uit Alkmaar’

Bij AZ zijn een aantal spelers die snakken naar meer speelminuten. Naast Ferdy Druijf overweegt ook Albert Gudmundsson een vertrek. Volgens het Noordhollands Daglad vindt de IJslandse aanvaller het ‘onbegrijpelijk’ dat hij in Alkmaar geen basisspeler is.

De 23-jarige Gudmundsson begon het seizoen nog als vaste warde. Hij kreeg zelfs nog enige tijd de voorkeur boven Myron Boadu. Toch deden de maniertjes van Gudmundsson soms ook de wenkbrauwen fronsen. Dat lijkt hem nu ook op te breken. Zeker nadat Arne Slot plaats moest maken voor Pascal Jansen.

Gudmundsson is onder Jansen uit de gratie geraakt en werd zelfs enige tijd uit de selectie gezet. Volgens het Noordhollands Dagblad lonkt dan ook een vertrek uit Alkmaar.

Technisch directeur Max Huiberts lijkt open te staan voor een transfer van de IJslands international. Huiberts: “Het is nu rustig, maar als clubs belangstelling hebben zullen we in gesprek gaan.” De technisch directeur draait nog geen overuren.  “Het is op dit moment rustig, maar het zou kunnen dat spelers die minder speeltijd hebben gehad, willen vertrekken – al dan niet tijdelijk.”