Guus Hiddink maakt selectie Curaçao bekend

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Guus Hiddink heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Curaçao. De meest opvallende naam is uiteraard Vurnon Anita. In het verleden speelde hij drie interlands voor Oranje. Nu maakt hij voor het eerst zijn opwachting voor Curaçao.

Andere bekende namen zijn Eloy Room (Columbus Crew), Michaël Maria (NAC Breda), Anthony van den Hurk (Helsinborgs IF) en Charlison Benschop (Apollon Limassol). Een opvallende naam is ook Cuco Martina. De voormalig verdediger van FC Twente, Feyenoord en Everton zit al enige tijd zonder club. De 44-voudig international liep afgelopen zomer uit zijn contractbij Everton. Daarmee zit de 31-jarige dus al bijna een jaar zonder club.

Vanuit Curaçao zijn er geluiden dat Eloy Room tot aanvoerder is gebombardeerd. De ervaren doelman kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen van de MLS met Columbus Crew.

Curaçao begint eind maart de WK-kwalificatie van de CONCACAF met duels tegen Saint Vincent en de Grenadines, en Cuba. Groep C bestaat verder nog uit Britse Maagdeneilanden en Guatemala. Curaçao wordt gezien als de favoriet.