Haller scoort en zet nieuw Champions League record neer

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Sébastien Haller heeft opnieuw een record in de Champions League te pakken. De aanvalsleider van Ajax scoorde maar weer eens in de Champions League. Haller opende de score in de Amsterdam ArenA tegen Sporting Lissabon. Dat deed de spits vanaf de penaltystip.

De Ivoriaans international scoorde ook in zijn zesde Champions League wedstrijd. Aangezien hij nu in alle zes de groepsduels namens Ajax tot scoren kwam komt hij in een fraai lijstje terecht. Het betekent namelijk dat Haller hiermee Cristiano Ronaldo evenaart. De levende Portugese voetballegende scoorde in het seizoen 2017-2018 namens Real Madrid in elk groepsduel. Een prestatie waar Ronald dus een aantal seizoenen alleenrecht op had maar nu moet delen met Haller.

Met zijn tiende Champions League goal in een en dezelfde groepsfase schoot Haller zich ook al in een ander rijtje. De Ajax aanvaller vormt samen met niemand minder dan Cristiano Ronaldo (namens Real Madrid), Lionel Messi (voor FC Barcelona) en Robert Lewandowski (Bayern München) een viertal dat 10 of meer goals in één groepsfase scoorde. Op zoek naar meer voetbaltrivia, check dan onze voetbalquiz vragen.

Eerder pakte Haller al het record van meest scorende debutant in de Champions League.