Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij VVV Venlo

Het nieuws hing al in de lucht maar is nu ook officieel. Hans de Koning vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van VVV Venlo. De Koning had best langer willen blijven maar verlangde wel duidelijkheid. VVV Venlo twijfelde over een nieuw dienstverband en hakte de knoop door.

De Koning stapte vorig seizoen tussentijds in en hield VVV Venlo behouden voor de Eredivisie. Ook dit jaar blijft VVV Venlo vooralsnog uit de gevarenzone. Tegelijkertijd haalde VVV Venlo ook de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Daar is volgende week Vitesse de tegenstander. In Venlo heeft De Koning een contract tot het einde van het seizoen. Die zal de voormalig keeper ook uitdienen. Ondertussen kan VVV Venlo op zoek naar een nieuwe trainer, terwijl De Koning graag een nieuwe uitdaging aangaat. Eerder stelde hij dat er wel wat ‘dingetjes’ speelden.

Hans de Koning: “Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen.”

Ook technisch manager Stan Valckx, technisch manager, is lovend “Hans heeft, samen met zijn staf, fantastisch gepresteerd met VVV-Venlo. Dat staat buiten kijf en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Tijdens de structurele gesprekken die wij met Hans hebben gevoerd, hebben we het uiteraard ook over zijn toekomst gehad. Daarin proefden we echter dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar. En daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden óf duidelijkheid over geven. Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat besluit respecteren we. Sportief gezien staan we er uiteraard nog altijd goed voor. We hebben er alle vertrouwen in dat Hans, samen met spelers en staf, dit historische seizoen in stijl gaat afsluiten”.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij VVV Venlo | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.