Hasselbaink en Burton Albion blijven klimmen in League One

De terugkeer van Jimmy Floyd Hasselbaink als manager van Burton Albion leest als een sprookje. Onder leiding van de voormalig international won Burton maar liefst zes van zijn eerste acht duels. Ook zijn tweede periode als manager van Burton is daarmee al een succes.

Door de zegereeks is Burton Albion niet langer het lelijke eendje van de League One. Het staat zelfs niet meer op één van de onderste vier plaatsen, die aan het einde van het seizoen degradatie naar de League Two, betekent. Er werd door Burton alleen verloren van Ipswich Town en Sunderland. Daarmee staan The Brewers nu op een achttiende plaats in de 24 ploegen tellende League One.

Het was voor de BBC Match of the Day aanleiding om eens bij Hasselbaink op bezoek te gaan. Er waren wel wat opmerkingen over de bijzondere jas die de voormalig speler van Chelsea en Atletico Madrid aan had.

Vandaag speelde Burton Albion thuis tegen Peterborough. Voorafgaand aan deze speelronde was Peterborough de verrassende koploper van League one. Burton won met 2-1 en zet daarmee de goede reeks onder Hasselbaink door. Door de zege staat Burton steviger op de achttiende plaats.