Hasselbaink loodst Brewers naar veilige plaatsen

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft het aardig op de rit bij Burton Albion. Onze landgenoot stapte begin dit jaar in als manager. Op dat moment was Burton Albion de hekkensluiter van de League One. De club staat er inmiddels een stuk beter voor.

De 48-jarige Hasselbaink is bezig aan zijn tweede periode bij Burton Albion. In zijn eerste periode tussen november 2014 en december 2015 loodste hij de club naar de League One. Het leverde hem zelfs een fraaie aanstelling op bij Queens Park Rangers. Zijn tijd bij QPR werd geen succes. Datzelfde geldt ook voor Northampton. Na zijn ontslag op 2 november 2018 zat hij ruim twee jaar zonder club om vervolgens terug te keren bij Burton Albion.

Inmiddels heeft Burton Albion onder leiding van Hasselbaink vier keer in zeven duels gewonnen. Ter vergelijking, in de eerste 22 duels wist Burton Albion maar 3 keer te winnen. En het wordt voor Hasselbaink nog mooier. De club begon deze speelronde als nummer 24 van de League One. Op bezoek bij nummer 18, AFC Rochdale, werd met 0-2 gewonnen. Door de zege stijgt The Brewers naar de twintigste plaats in de League One. Mocht Burton Albion daar aan het einde van het seizoen nog staan dan is handhaving een feit.

Komende week wacht Burton Albion twee thuiswedstrijden. Midweeks is Bristol Rovers de tegenstander. Komend weekend krijgt Hasselbaink de verrassende koploper van de League one, Peterborough, op bezoek.

Wat is de stand onderin in de League One?

18. Swindon Town (31 – 31)
19. Bristol Rovers (30-30)
20. Burton Albion (29-28)
21. AFC Wimbledon (29-28)
22. AFC Rochdale (31-28)
23. Wigan Athletic (31-27)
24. Northampton (31-26)