Hasselbaink opnieuw manager van Burton Albion

Jimmy Floyd Hasselbaink mag zich weer manager noemen. De 48-jarige oefenmeester is na ruim vijf jaar opnieuw aangesteld als manager van Burton Albion.

Eerder wist hij met die club promotie naar de League One te bewerkstelligen. Hij werd kampioen met de club van League Two en de club ging voor het eerst naar de League One. Nu moet hij vooral zorgen om weg te komen uit de onderste regionen van diezelfde League One. De club zit namelijk in degradatienood. Na 21 duels is het met 13 punten hekkensluiter in de League One. De achterstand op de veilige twintigste plaats is al opgelopen tot zes punten. Daarnaast speelde Rochdale ook nog eens drie duels minder.

“Burton is een club die mij nauw aan het hart ligt. Het is een speciale club voor mij en mijn familie”, aldus Hasselbaink. Eerder was hij trainer van Royal Antwerp FC, Nottingham Forest en Queens Park Rangers. Daarnaast kan de voetbalanalist ook terugkijken op een fantastische loopbaan als speler. Hij maakte vooral bij Atlético Madrid en Chelsea faam in Europa. Ook kwam hij tot 23 interlands voor Oranje.

Tijdens zijn eerste periode haalde Hasselbaink nog middenvelder Nasser El Khayati op bij Kozakken Boys. Na een aantal maanden stapte El Khayati samen met Hasselbaink over naar Queens Park Rangers. De vraag is of de 31-jarige El Khayati een hernieuwde samenwerking ziet zitten. Daarnaast is het ook de vraag of het voor Burton financieel haalbaar is.

https://twitter.com/burtonalbionfc/status/1345143790340890629