Helmond Sport en Boessen langer met elkaar door

Foto Credits MoederscheimMoonen Architects + FaulknerBrowns Architects + CULD

Wil Boessen is ook de komende twee seizoenen de trainer van Helmond Sport. De 56-jarige oefenmeester had net als zijn assistent Frank van Kempen een aflopende verbintenis bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Vandaag werd bekend dat Boessen en de 48-jarige Van Kempen ook de komende twee seizoenen de leiding hebben over het eerste elftal van Helmond Sport. Boessen is sinds 2019 werkzaam in Helmond. Hij volgde toen Rob Alflen op.

Het is niet voor het eerst dat Boessen in Helmond actief is. Eerder was hij als speler tussen 1997 en 1999 al aan de club verbonden. Boessen sloot zijn loopbaan in Helmond af en ging vervolgens in de jeugdopleiding werken.

Later werd Boessen hoofdtrainer in het betaald voetbal. Daarna was hij trainer bij Fortuna Sittard, VVV Venlo, TOP Oss, twee clubs in Thailand en FC Den Bosch.

Voorzitter Philippe van Esch: ‘‘Er waait een fijne sportieve wind bij Helmond Sport met aansprekend voetbal en een echte winnaarsmentaliteit. Er is een hecht collectief ontstaan dat menig tegenstander doet beven. Ik ben erg blij dat we onder leiding van Wil en Frank die lijn verder kunnen doortrekken. Op naar vele mooie sportieve successen.’’

Wil Boessen: ‘‘Met de komst van het nieuwe stadion en de ambities die de club heeft, ben ik erg blij dat ik hieraan mee mag werken. Daarnaast voelt het ook alsof ik nog niet klaar ben, er zit enorm veel rek in de huidige selectie. Als in de toekomst ook nog de juiste versterkingen komen, kunnen we verdere stappen zetten en daarmee ook op de ranglijst.’’