Heracles Almelo strijdt met Duitse clubs om jeugdinternational

Joshua Zirkzee wordt in Duitse media in verband gebracht met een overgang naar de Eredivisie. Volgens Kicker heeft namelijk Heracles Almelo wel interesse om de jeugdinternational van Bayern München te huren.

Na de veelbelovende start van Zirkzee in de Allianz Arena staat hij er nu toch heel anders op. Inmiddels is Zirkzee derde keus achter Lewandowksi én nieuweling Choupo-Moting. Daarnaast is de clubleiding niet tevreden over zijn houding en arbeid. Bayern München zou de aanvaller deze transferperiode willen verhuren of verkopen. Bij een verkoop zal er wel een terugkoopoptie worden opgenomen.

Een club die in Duitse media veelvuldig wordt genoemd is die van Eintracht Frankfurt. De club raakte deze transferperiode Bas Dost kwijt aan Club Brugge. Het is daarom op zoek naar een stand-in van eerste keus André Silva. Voor alle partijen zou dat een win-win situatie zijn. Zirkzee krijgt dan de broodnodige minuten in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt wil de aanvaller het liefst kopen. Vooralsnog pakt Frankfurt nog niet door. Dat heeft alles te maken met een mogelijke terugkeer van Luka Jovic die bij Real Madrid op een dood spoor zit.

Daarnaast is daar dus de melding dat Heracles Almelo voor een transferstunt wil zorgen. De pas negentienjarige Zirkzee zou dan op huurbasis in Almelo aan de slag gaan. Trainer Wormuth heeft met Adrián Szőke en de nieuwe aankoop Sinan Bakis nog niet bepaald doelpuntenmachines. Naast Heracles Almelo zou ook 1. FC Köln de voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord willen huren.