Video: Honderden fans Feyenoord bij laatste training

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het was vandaag opvallend druk rondom het afgesloten trainingscomplex van Feyenoord. Honderden fans hebben het eerste elftal vanmorgen aangemoedigd tijdens de afsluitende training voor de Klassieker. Morgen trappen Ajax en Feyenoord om 16.45 uur af.

De landelijke coronamaatregelen telden vandaag niet in Rotterdam-Zuid. Er was namelijk duidelijk in groepsverband afgesproken. Daarnaast was er geen anderhalve meter afstand. Lokale autoriteiten hebben nog niet gereageerd. Hieronder een aantal video’s van de afsluitende sfeeractie:

Overigens won Feyenoord in 2005 voor het laatst in Amsterdam. Ajax stond toen onder leiding van Danny Blind. Op het middenveld stond een jonge Wesley Sneijder. Aan de kant van Feyenoord waren onder andere Patrick Lodewijks, Pascal Bosschaart en Leonardo actief.

Het verschil tussen de nummer 1 en 2 van de Eredivisie is slechts drie punten. Daarbij moet wel worden gezegd dat Ajax over een veel beter doelsaldo beschikt. De aftrap voor de Klassieker is morgen om 16.45 uur.