Italiaanse avontuur voor bankzitter FC Den Bosch

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een loopbaan kan een opvallende wending nemen. Een aantal seizoenen geleden leek de loopbaan van Don Bolsius als een nachtkaars uit te gaan. Een doorbraak bij FC Den Bosch zat er na twee invalbeurten niet in en vervolgens kwam hij bij Kozakken Boys maar niet in de basis.

Bij het bolwerk van het amateurvoetbal groeide Bolsius wel uit tot een publiekslieveling. Tussen 2018 en 2020 maakte hij als ware supersub maakte Bolsius indruk. Maar een onomstreden basiskracht werd hij ook in Werkendam niet. Het was dan ook opvallend dat hij vorig jaar zomer de Tweede Divisie verruilde voor de Keuken Kampioen Divisie. Als amateur kreeg Bolsius een tweede kans bij FC Den Bosch.

Bij zijn tweede periode in Den Bosch werd hij opnieuw geen basisspeler. Wel kwam hij tot 27 optredens en 5 assists. In totaal waren het slechts 907 minuten. Een langer verblijf zat er bij het financieel geplaagde FC Den Bosch niet in. Toch staat Bolsius niet met lege handen. Bolsius ging nog op proef bij TOP Oss maar kiest uiteindelijk voor een buitenlands avontuur. De buitenspeler tekende vandaag een tweejarig contract bij het Italiaanse Fermana FC. Die club komt uit op het derde niveau van het land.

Komend seizoen speelt Bolsius dus niet tegen Almere City, Helmond Sport of MVV. In de Serie C – Girone B komt het onder andere Pescara, Modena, Reggiana en Virtus Entella. Opvallend genoeg zijn maar liefst 3 van de 4 degradanten uit de Serie B actief in de Girone B. In het Italiaanse profvoetbal zitten onder de Serie B drie competities, waarvan Girona B er dus eentje is. De competities zijn regionaal onder verdeeld.