Javier Vet wil deze zomer eerder duidelijkheid

Foto: Marco Oomen Fotografie

Javier Vet besloot vorig seizoen zijn aflopende contract bij De Graafschap niet te verlengen. Na de misgelopen promotie leek Vet ook nog eens zonder club te komen zitten. Uiteindelijk tekende de middenvelder in oktober bij NEC. Daar is hij weer helemaal opgeleefd.

In de afgelopen vier duels kwam hij namens NEC vier keer tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De 27-jarige middenvelder loopt na dit seizoen uit zijn contract bij NEC. Het is dan ook niet gek dat Omroep Gelderland eens bij Vet gaat peilen wat zijn plannen zijn. Vet: “Ja, het ligt eraan wat er langs komt en of we promoveren of niet. Maar ik heb het naar mijn zin hier. Ik hoef niet koste wat kost weg.”

De middenvelder heeft wel geleerd van vorig jaar. Vet: “Ik ga zeker niet zoveel risico nemen als vorig jaar. Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren de komende maanden. Er kan altijd wat langskomen. Ik heb Ted van Leeuwen (nieuwe TD NEC, red) al wel gezien, maar nog niet met hem gesproken. Dat komt binnenkort wel.”

Vandaag speelt NEC thuis tegen FC Volendam. Een belangrijke wedstrijd om uiteindelijk de playoffs te behalen. Vet: “Tegen Volendam morgen mogen we het laten zien. We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld. Nu moeten we tegen grotere teams ook proberen om veel kansen te creëren.”