Jeffrey Sarpong duikt op in Litouwen

Credits: FK Panevėžys

Jeffrey Sarpong is weer voetballer. De 32-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan in Litouwen. Hij gaat er spelen voor FK Panevėžys. De club komt uit in de A Lyga en won vorig jaar de nationale beker. Dat was de eerste prijs in haar historie.

Sarpong stond ooit te boek als een groot talent bij Ajax. In 2010 volgde al een vroege overstap naar Real Sociedad. Bij de Spaanse subtopper maakte hij ook zijn opwachting in La Liga. Later verhuurde Sociedad de speler aan Hercules Alicante en NAC Breda. In 2013 maakte hij definitief de overstap naar NAC.

Na twee seizoenen in Noord-Brabant begon een nomadebestaan. In 2015 trok hij naar Nieuw Zeeland. Wellington Phoenix was twee jaar zijn thuis. Daarna volgde avonturen in Griekenland (Veria, Xanthi) en Turkije (Elazigspor). Sinds 2019 zat Sarpong zonder club. Nu ruim 2.5 jaar later vervolgt hij zijn loopbaan dus in Litouwen.

In Litouwen zijn de ambities bij FK Panevėžys groot. De grote concurrenten voor de titel zijn Zalgiris Vilnius en Suduva Marijampole. Die twee clubs beschikken over veel meer budget. Trainer is de Portugees Joao Luis Martins. Ook een aantal van zijn landgenoten behoren tot de selectie van FK Panevėžys.