Jens Toornstra denkt niet meer aan buitenlands avontuur

Jens Toornstra is al sinds 2014 actief bij Feyenoord. De inmiddels 32-jarige middenvelder lijkt zijn loopbaan ook in Rotterdam-Zuid te willen afsluiten. Toornstra lijkt dan ook open te staan voor een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt in 2022 af.

Elk jaar zijn er wel weer twijfels over Toornstra. En elk jaar weer maakt hij een einde aan de twijfels. Elke keer weet Toornstra toch weer een basisplaats te bemachtigen en belangrijker voor Feyenoord te zijn. Zo ook dit seizoen. Hij scoorde dit seizoen al zeven keer in de Eredivisie. Het Legioen verkoos Toornstra in november, december, januari én februari als speler van de maand.

Bij Studio Feyenoord blikte de middenvelder al vooruit op volgend seizoen. Feyenoord staat dan onder leiding van Arne Slot. Toornstra: ”De speelwijze van de nieuwe trainer is wel bekend natuurlijk met de punt naar voren. Ik denk dat ik daarin iedere positie zou kunnen bekleden maar goed dat is wat ik vind en volgens mij maakt de trainer die beslissingen dus dat moeten we maar afwachten.”

Toornstra was eerder al eens dichtbij een buitenlands avontuur. Zo was er concrete belangstelling van Hoffenheim. Inmiddels denkt Toornstra niet meer aan een avontuur in een andere competitie. De voormalig speler van ADO Den Haag en FC Utrecht: ”Die ambitie heb ik vroeger wel gehad, maar dat heb ik eigenlijk een beetje losgelaten.”