Jeroen Zoet is basisplaats bij Spezia weer kwijt

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Slecht nieuws voor Jeroen Zoet. De doelman greep de afgelopen weken zijn kans bij Spezia. De dertigjarige keeper mocht zelfs weer even dromen van een EK-selectie met het Nederlands Elftal. Vandaag zat hij echter gewoon weer op de bank.

Jeroen Zoet trok afgelopen zomer met hoge verwachtingen van zijn Eindhoven naar Spezia, aan de Italiaanse westkust. De elfvoudig international begon ook als basiskracht maar raakte al snel geblesseerd. Een liesblessure betekende na twee duels in de Serie A dat hij er maanden uit lag. Eenmaal fit, eind januari, moest hij hopen op een nieuwe kans. Die kwam er in maart. Zoet speelde vier duels maar moest vandaag weer plaatsmaken.

In het thuisduel tegen Crotone stond Ivan Provedel weer onder de lat. De Italiaanse keeper is weer volledig hersteld van corona. En dat is slecht nieuws voor Zoet. Op de bank zag Zoet namelijk dat Spezia met 3-2 wist te winnen van hekkensluiter Crotone. Door de zege op de nummer twintig klom Spezia naar de veertiende plaats in de Serie A. Op papier lijkt het verschil met nummer achttien Cagliari Calcio groot. Met nog acht duels te gaan is het verschil tien punten.