Jong Oranje zonder Noa Lang verder

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een flinke tegenvaller voor Jong Oranje. Het heeft plaatsing voor de kwartfinales na het tweede gelijkspel al niet meer in eigen hand. Daarnaast moest vandaag ook Noa Lang definitief afhaken. De aanvaller heeft het trainingskamp verlaten.

Lang raakte gisteren geblesseerd aan zijn bovenbeen. In het treffen met Jong Duitsland (1-1) ging Lang na twintig minuten spelen na de kant.  Dat deed de voormalig speler van Feyenoord en Ajax op zeer emotionele wijze. Lang verliet het veld met tranen. Aanvankelijk werd gevreesd voor een zware knieblessure. Het lijkt nu echter om een bovenbeenblessure te gaan. In overleg met de medische staf besloten om hem te laten terugkeren naar Club Brugge. Het definitief uitvallen van Lang is een flinke tegenvaller voor bondscoach Erwin van de Looi.

Jong Oranje weet dat het met ruime cijfers moet winnen van Jong Hongarije. Bij winst is het echter nog afhankelijk van het treffen tussen Jong Duitsland en Jong Roemenië. Mocht dat duel in 2-2 eindigen dan is Jong Oranje al na de groepsfase uitgeschakeld. Jong Oranje ging als één van de favorieten naar het EK. Tegen Hongarije zal Jong Oranje het moeten doen zonder Noa Lang en Teun Koopmeiners. De middenvelder van AZ is na zijn tweede gele kaart geschorst.