‘Jonge Afrikaanse aanvaller op weg naar Feyenoord’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Feyenoord gaat daadwerkelijk aan de haal met Aliou Baldé (18). De jonge aanvaller uit Senegal stond ook nadrukkelijk in de belangstelling van Borussia Dortmund en een aantal clubs uit de Ligue 1. Baldé stond bij Feyenoord nadrukkelijk op de radar nadat hij in 2019 grote indruk maakte op het WK voor spelers onder 17 jaar.

De Telegraaf schrijft dat Baldé op korte termijn een contract in Rotterdam-Zuid gaat tekenen. De Afrikaanse aanvaller moet worden gezien als een investering voor de toekomst. De kleine buitenspeler (1.63 meter) komt over van Diambars FC uit Senegal. Daar maakte hij recent zijn debuut in het eerste elftal. De aanvaller scoorde direct twee keer.

Baldé wordt begeleid door de Afrikaanse zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana die zijn kantoor in Rotterdam heeft. Het is dan ook niet gek dat één van de parels uit zijn stal in Nederland komt te spelen. Baldé kan zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten. Met de komst van Baldé heeft Feyenoord twee talentvolle buitenspeler onder contract. Manouar Azarkan (19 jaar)  maakte ook al zijn debuut bij Feyenoord.