Joost van Aken trekt naar Belgische Pro League

Joost van Aken blijft actief in het buitenland. Na de Engelse Championship volgt nu een avontuur in de Belgische Pro League.

De 27-jarige verdediger maakt deze zomer namelijk transfervrij de overstap naar SV Zulte Waregem. De voormalig speler van SC Heerenveen liep uit zijn contract bij het Engelse Sheffield Wednesday. De 1.93 meter lange verdediger was dit seizoen geen vaste waarde bij The Owls. Sheffield Wednesday beleefde een rampjaar en eindigde als nummer laatst (24ste) in de Championship. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Van Aken zijn contract in Engeland niet verlengde.

Nadat hij eerder door Sheffield Wednesday al eens was verhuurd aan het Duitse Osnabrück trekt hij nu naar België. Bij Zulte Waregem ziet men in Van Aken de opvolger van good old Olivier Deschacht die na dit seizoen stopt. Zulte Waregem is de nummer tien van de Jupiler Pro League. Van Aken: “Ik kijk uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters.”

De kans is groot dat Sheffield Wednesday zonder landgenoten de League One in zal gaan. Naast Van Aken heeft ook Joey Pelupessy een aflopende verbintenis. De middenvelder was een vaste waarde bij Sheffield Wednesday maar staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Groningen. Ook Pelupessy heeft een aflopende verbintenis.