Kenji Gorré verruilt Portugal voor Pools avontuur

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Er lonkt een hele mooie transfer voor Kenji Gorré. De buitenspeler kwam het afgelopen seizoen uit in de Portugese Liga NOS voor CD Nacional. Komend seizoen lijkt de 26-jarige aanvaller actief in Polen. Er lonkt namelijk een mooie overgang naar Wisla Krakau.

De 26-jarige Gorré is geboren in Spijkenisse. Mede vanwege zijn vader en huidig bondscoach van Suriname, Dean Gorré, groeide hij op in Engeland. Daar kwam Kenji Gorré uit voor de jeugdopleidingen van Manchester City én Manchester United. Tussen 2013 en 2018 stond hij onder contract bij Swansea City. Die club verhuurde hem aan ADO Den Haag en Northampton.

De afgelopen drie seizoenen stond Gorré onder contract op Madeira. Het betekende dat Gorré met zijn ploeggenoten elke twee weken voor een uitwedstrijd het vliegtuig moest pakken. Tussendoor werd hij nog verhuurd aan GD Estoril Praia. De international van Curacao kwam dit seizoen tot 29 duels, 4 goals en 3 assists. Het hielp Nacional niet. De club degradeerde als laatste, de nummer achttien, van het hoogste niveau in Portugal.

Volgende bestemming: Polen

Volgens Portugese media gaat Gorré nu profiteren van zijn transfervrije status. Wisla Krakow kende een teleurstellend seizoen in Polen. De dertienvoudig kampioen van Polen eindigde in de Ekstraklasa als dertiende. In Krakau ligt er een driejarig contract voor hem klaar. Hierbij is er een optie op nog een jaar. Het is nog onduidelijk of oud-Dortmund speler Jakub Blaszczykowski volgend seizoen nog actief is bij ‘zijn’ Wisla Krakow.