KNVB schorste Clasie voor twee duels vanwege illegaal gokken

Onlangs werd bekend dat een speler van AZ geschorst was vanwege gokpraktijken. Volgens diverse bronnen, waaronder het Algemeen Dagblad, gaat het om Jordy Clasie.

De KNVB acht bewezen dat het account van Clasie op de bookmaker Bwin is gebruikt voor het gokken van wedstrijden in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker. Dat zou zijn gebeurd in het seizoen 2019-2020. AZ hield de middenvelder buiten de selectie en hield bewust stil dat hij geschorst was.

De voormalig international kon al snel aantonen dat niet hij maar een buurjongen gebruik had gemaakt van zijn account. Om die reden was de voetbalbond coulant en gaf twee wedstrijden schorsingen. Wel stelt het dat er binnen het voetbal nog te veel onduidelijkheid is over het gegeven dat het absoluut verboden is.

Spelers mogen niet gokken op wedstrijden uit hun eigen competitie. Wel kunnen ze een account uiteraard gebruiken voor online casino of poker. In Nederland is TOTO de enige legale aanbieder van sportwedenschappen. Populaire buitenlandse aanbieders zijn Partypoker en Unibet.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: KNVB schorste Clasie voor twee duels vanwege illegaal gokken | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.