Koers Bitcoin piekt: Sparta lachende derde

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Sparta Rotterdam kan weer lachen. De koers van bitcoin leek even een dalende trend te laten zien maar komt sterker terug dan ooit. Het bereikte vandaag voor het eerst ook een waarde van meer dan $ 60.000. Een waarde die het nog niet eerder in haar bestaan had gestaan.

Het begon aan het begin van het seizoen allemaal met de sponsoring van Sparta door Knaken.nl. Met dit handelsplatform werden duidelijk sponsorafspraken gemaakt. Zo krijgt Sparta dit seizoen voor elk gescoord doelpunt 0,02 Bitcoin of ook wel BTC genoemd. De afgelopen maanden nam de prijs van een Bitcoin een enorme vlucht. En daarmee is de sponsordeal financieel alleen maar interessanter geworden.

Elk gescoord doelpunt levert Sparta omgerekend 1.000 euro aan sponsoring op. Een enorm bedrag voor huidige nummer twaalf van de Eredivisie. Naast een beloning voor gescoorde doelpunten in de vorm van Bitcoin krijgt Sparta ook nog andere beloningen. Er zijn namelijk ook afspraken gemaakt over de eindpositie op de ranglijst, en een bonus voor prestaties in de beker. De beloning van Sparta zijn live te volgen. De cryptowallet van Sparta is door Knaken.nl namelijk openbaar gemaakt. Daarmee zie je dus ook de betalingen per goal terug.

De bitcoin koers zit de afgelopen dagen in de lift vanwege het Amerikaanse coronasteunpakket van $1900 miljard. Beleggers in de populaire cryptovaluta verwachten dat Amerikaanse consumenten een deel van hun coronasteuncheque van $1400 in crypto, zoals Bitcoin, gaan investeren.

Voor zover bekend is Sparta wereldwijd de enige club die gesponsord wordt in crypto. Sparta kan op dit moment nog niet over haar eigen cryptowallet beschikken. Aan het einde van het seizoen wordt deze overgedragen, en dan wordt ook duidelijk wat de actuele koers is. Op het moment van schrijven staat de teller op 1.98099552 BTC. Dat vertegenwoordigt een waarde van 100.000 euro.

Vanavond hoopt Sparta de magische grens van 2 Bitcoins te slechten. Daarvoor is minimaal één doelpunt nodig. Op papier is dat mogelijk met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Abdou Harroui en Lennart Thy scoorde dit seizoen het vaakst voor Sparta.