Koopmeiners verruilt AZ definitief voor Serie A

De Nederlandse enclave bij Atalanta Bergamo wordt weer een stukje groter. De transfer van Teun Koopmeiners van AZ naar Noord-Italië is nu ook officieel een feit. De 23-jarige middenvelder tekende in Bergamo een contract voor vijf seizoenen.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ: “Het is geweldig voor Teun dat zijn transfer er daadwerkelijk van is gekomen. Hij is een voorbeeldig prof en een heel goed mens. Zowel op als naast het veld heeft hij zijn waarde ruimschoots bewezen. Waar hij in 2009 als kleine jongen in de AZ Jeugdopleiding kwam, maakt hij nu als één van de beste spelers van de Eredivisie een toptransfer. Daar mag iedereen binnen AZ trots op zijn, want het laat andermaal zien dat er bij ons veel mogelijk is. We bedanken Teun voor de vele mooie momenten in het AZ-shirt en wensen hem veel succes voor de toekomst.”

Volgens Italiaanse bronnen krijgt AZ een transfersom van tussen de twaalf en veertien miljoen euro.  Naast Koopmeiners maken ook Marten de Roon en Hans Hateboer onderdeel uit van de selectie van Atalanta Bergamo. Sam Lammers staat op het punt om de Italiaanse club tijdelijk te verlaten voor Eintracht Frankfurt.

https://twitter.com/Atalanta_BC/status/1432406226025988100