Kozakken Boys haalt ook drievoudig international Marokko

Rochdi Achenteh is vanaf volgend seizoen actief in de Tweede Divisie. De drievoudig international van Marokko gaat net als Lars Hutten (TOP Oss) bij Kozakken Boys uit Werkendam spelen.

De 32-jarige Achenteh zit sinds afgelopen zomer zonder club. Hij liet zijn contract ontbinden bij de Armeense topclub Ararat-Armenia waar hij eerder de allereerste titel in de clubhistorie wist te winnen. Nu gaat hij dus vanaf volgend seizoen aan de slag bij amateurbolwerk Kozakken Boys. In Noord-Brabant tekende hij voor één seizoen.

Trainer Rick Adjei: ‘Rochdi is een zeer gelouterde speler met de nodige ervaring en een enorme drive. Vorig seizoen speelde hij nog voorrondes in de Champions League en Europa League. Rochdi heeft voetballend vermogen en een zeer goede trap. Hij kan zowel als linkervleugelverdediger en als middenvelder goed uit de voeten.’

De in Eindhoven geboren Achenteh speelde nagenoeg zijn hele opleiding voor PSV. Hij schopte het tot Jong PSV. Daarna volgde dienstverbanden bij FC Eindhoven, PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles. In 2018 keerde hij terug bij FC Eindhoven om een jaar later naar Armenië te trekken. Naast de titel in Armenie werd hij met PEC Zwolle kampioen in de Eerste Divisie.