Kozakken Boys zet ambities kracht bij: haalt ook topscorer concurrent

Kozakken Boys zet haar ambities kracht bij. Het bolwerk in het amateurvoetbal haalde voor volgend seizoen al de profs Rochdi Achenteh en Lars Hutten binnen. Vandaag maakt het ook bekend dat Yordi Teijsse (28) de overstap maakte van concurrent AFC naar Noord-Brabant.

Teijsse is een gevestigde naam in de Tweede Divisie. Hij speelde er voor Ter Leede en Quick Boys. Na buitenlandse avonturen bij het Schotse Dundee FC en het Duitse Wuppertaler SV keerde hij in 2017 terug bij Quick Boys. Een jaar later verruilde hij Katwijk voor Amsterdam om te gaan spelen voor AFC. Samen met zijn tweelingbroer Kenny werd hij met AFC kampioen van de Tweede Divisie. Namens AFC scoorde hij 40 keer in 63 duels. Een ongekend moyenne in de Tweede Divisie.

De aanvaller maakte onlangs bekend te vertrekken bij AFC. Kozakken Boys hapte al snel toe. Teijsse: ‘Ik had altijd al goed contact met Rick Adjei en hij toonde meteen interesse. Twee dagen later hebben we bij mij thuis een goed gesprek gehad. Het klikt goed tussen mij en de trainer en Kozakken boys is een mooie club met een geweldige aanhang. Ik denk dat we voor volgend seizoen een mooi team hebben staan’.

Met de komst van Teijsse is Kozakken Boys komend seizeon de torenhoge favoriet in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Rick Adjei had al de beschikking over andere oud-profs zoals Norichio Nieveld en Kaj Ramsteijn. Tussentijds zag het wel Royston Drenthe een nieuw Spaans avontuur aangaan. De oud-speler van Feyenoord, Real Madrid, Everton én 1-voudig international speelt op het vierde niveau van Spanje voor Racing Murcia FC.