Kuipers blij met kans bij ‘Ajax van Indonesië’

Het leven lacht Nick Kuipers toe. De linksback speelt sinds enige tijd bij de Indonesische topclub Persib Bandung. Een hele andere ervaring dat MVV, FC Emmen en ADO Den Haag.

“Het is een land met een prachtige voetbalcultuur, de mensen leven er echt voor de sport. Maar het is ook een hectisch land waar de verschillen in de bevolking veel groter zijn dan hier”, zegt de verdediger van Persib Bandung in gesprek met 1Limburg. “Veel jongens overkomt het wel dat ze na een tijdje terug willen, maar dat geldt voor mij zeker niet”, zegt de verdediger, die samen met zijn vriendin in Indonesië is neergestreken. Daar kennen ze overigens geen VAR en kunstgrasvelden. “Vind ik niet erg. Verre van dat, zelfs.”

De 28-jarige Kuipers is dan ook blij met de nieuwe ervaringen in Azië. Kuipers: “Er is eigenlijk ook niets dat me in de afgelopen tijd aan het twijfelen heeft gebracht. En ik heb al bijzondere dingen meegemaakt hoor. Smerige douches, een steen door het raam van de spelersbus, volle stadions en vliegen naar uitwedstrijden.”

“Het is het Ajax van Indonesië”, aldus Kuipers die stelt dat er bij thuiswedstrijden normaliter 40.000 fans zijn. “Ze hebben overal in het land supporters. Dat is best bizar.”

Voorlopig wordt er echter niet gevoetbald in het voetbalgekke land. “Onder meer omdat de politie bang is dat de fans tóch naar de dichte stadions komen, dat is een risico”, legt Kuipers uit. De verwachting is dat de competitie in februari weer hervat gaat worden. Club en speler zijn met elkaar in gesprek over een nieuwe verbintenis.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Kuipers blij met kans bij ‘Ajax van Indonesië’ | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.