Lasse Schöne houdt conditie op peil bij Ajax

Credits: Marco Oomen Fotografie

Vorige week werd het contract van Lasse Schöne bij het Italiaanse Genua ontbonden. Inmiddels is de Deense middenvelder weer in Nederland. De komende periode zal hij bij Ajax gaan trainen om zijn conditie op peil te houden.

“Het is vrijblijvend, ik mag meetrainen om mijn conditie op peil te houden”, aldus Schöne in gesprek met Voetbal International. “Ook met het oog op komende zomer, het EK, is het belangrijk om een paar goede en fitte maanden te draaien. Ik weet nog niet waar dat uiteindelijk zal zijn.”

De Deense middenvelder is getrouwd met een Nederlandse, en daarnaast is de band sowieso met Nederland sterk. Schöne: “Dinsdag zijn we in Nederland geland. We hebben het de afgelopen dagen op een goede manier kunnen afsluiten in Genua. Met onze vrienden daar, de kinderen met vrienden op school, dat vonden we belangrijk. We hebben ons huis hier altijd aangehouden, dus het was vertrouwd wakker worden vanochtend voor ons allemaal.”

Ondanks dat hij dit seizoen niet werd ingeschreven voor de Serie A heeft hij totaal geen spijt van zijn Italiaanse avontuur.  Schöne verruilde in 2019 Ajax voor de Serie A. Schöne: “Een topcompetitie, waarin ik mooie wedstrijden tegen grote clubs heb mogen spelen. Leuke ervaringen en voetballend was het vooral in de tweede seizoenshelft wel oké. Maar in de afgelopen drie maanden heb ik niets meer gespeeld. Dat was voor velen, en zeker ook voor mij, een verrassing. Het was een rare periode.”

Een terugkeer naar Ajax als speler lijkt niet heel realistisch. De 34-jarige middenvelder: “Dat weet ik echt niet. Op dit moment is het heel mooi dat ik mee mag trainen, dat ik mijn conditie op peil kan houden en op hoog niveau kan meedraaien. Er is wel de nodige interesse, dus we gaan het allemaal rustig op een rijtje zetten. Geen overhaaste beslissingen nemen, vooral kijken wat voor ons als gezin en mezelf als speler het beste is.”

Schöne droomt van een Europees Kampioenschap met Denemarken. “Ik heb vijftig interlands gespeeld, en altijd met veel plezier en trots voor Denemarken gespeeld, dus het is logisch dat ik dolgraag het EK nog mee wil maken. Zeker omdat er ook in Kopenhagen wordt gespeeld. Maar dan moet ik in de komende maanden wel op een goed niveau actief zijn, dat is duidelijk. Ik ga er alles aan doen, en lukt het niet, dan niet. Eerst weer lekker het veld op, morgen bij Ajax. Ja, op dat vlak, kan je dat ook weer zien als thuiskomen.