Lasse Schone laat contract bij Genoa ontbinden

Credits: Marco Oomen Fotografie

Lasse Schone en Genoa zijn van elkaar verlost. In onderling overleg is het contract ontbonden. Daarmee kan de 34-jarige Schone met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club.

Afgelopen zomer knakte er iets tussen Genoa en de Deense middenvelder. De voormalig speler van SC Heerenveen, NEC en Ajax werd door Genoa niet ingeschreven bij de Italiaanse voetbalbond voor de Serie A. Daarmee begon een lange periode van veel trainen en geen wedstrijden. Die is met deze stap voorbij.

Zaakwaarnemer Revien Kanhai in gesprek met Voetbal International: “Hij is topfit, heeft elke dag voluit kunnen trainen, en wil zich in de komende maanden weer goed op het veld laten zien, met een plek in de selectie van Denemarken richting het EK als een belangrijk doel. Lasse en ik zijn ervan overtuigd dat hij nog absoluut zijn topniveau van Ajax kan behalen. Ik word dagelijks gebeld door clubs en agenten over Lasse. Maar Lasse is terecht kritisch en wil een juiste stap maken.”

Ook de naam van Ajax zal altijd bij de Deen vallen. Net als dat hij ook door andere Italiaanse clubs wordt begeerd. “Maar een terugkeer naar Ajax zou ik ook niet onlogisch vinden. Lasse is nu juist de perfecte persoon die de soms ontbrekende balans kan brengen binnen en buiten het veld. Hij is echter ook afhankelijk van de beperkte opties in de winter window en de negatieve financiële omstandigheden als gevolg van de coronacrisis. We zullen dus samen gaan bekijken wat de juiste stap is nu.”