Linthorst: ‘Financieel is het gewoon zeer aantrekkelijk’

Maxim Shatrov / Red Bull Content Pool

Er wordt steeds meer bekend over de aanstaande transfer van Evert Linthorst. De pas twintigjarige middenvelder gaat VVV Venlo verruilen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Al-Ittihad Kalba, een middenmoter uit de Verenigde Arabische Emiraten, is bereid om ve te gaan.

VVV Venlo zou circa 600.000 euro kunnen bijschrijven. Tegelijkertijd ligt er voor Linthorst een zeer lucratief contract tot de zomer van 2023 klaar. De middenvelder reisde gisteren al af naar het Midden-Oosten en werd vandaag medisch gekeurd.

De afgelopen periode worstelde Linthorst met zijn vorm. Toch was hij onder Hans de Koning gewoon basisspeler. Linthorst in gesprek met Voetbal International: “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn draai weer zou vinden bij VVV. Maar er zijn nou eenmaal aanbiedingen die je moeilijk kunt weigeren.”

Linthorst vervolgt: “Alles ziet er mooi uit. En de club ligt vijftig minuten van Dubai, een superstad. Ze stoppen me in eerste instantie in een vijfsterrenresort aan zee, megaluxe en echt heel mooi. De bedoeling is dat ik straks in Dubai ga wonen. Het is dus niet dat ik ergens op het platteland in Rusland terechtkom. In dat geval had ik wel wat langer moeten nadenken.”

De middenvelder liet zich ook informeren door oud-ploeggenoot Peniel Mlapa. Linthorst is eerlijk: “Financieel is het gewoon zeer aantrekkelijk. Dit soort bedragen kun je in de Nederlandse subtop niet verdienen. Misschien alleen bij Ajax en PSV. Volgens Peniel kunnen de betere clubs mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het is dus niet dat ik in de Hoofdklasse ga voetballen, of zo.”

Toch blijft de overgang naar de Verenigde Arabische Emiraten opvallend. De golfstaat is vooral bekend om haar Formule 1 in Abu Dhabi. In de Arabian Gulf League spelen met Mikhail Rosheuvel en Bradley Kuwas slechts een paar landgenoten. Daarnaast is Marcel Keizer er trainer.

Naast Abu Dhabi bestaat de Verenigde Arabische Emiraten uit Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.