Liverpool stuurt Sepp van den Berg naar Championship

Liverpool heeft dit seizoen te kampen met een stortvloed aan blessures in het hart van haar defensie. Na Virgil van Dijk raakten ook andere spelers geblesseerd. Het heeft er toe geleid dat Jurgen Klopp noodgedwongen een beroep moet doen op middenvelder in het verdedigende centrum.

De regerend kampioen van Engeland heeft nu een deal gesloten met Preston North End. Ben Davies maakt namelijk de overstap naar Liverpool. De club uit de Championship ontvangt een kleine transfer. De 25-jarige Davies zou aan het einde van het seizoen uit zijn contract lopen en transfervrij kunnen overstappen. Behoudens een aantal verhuurperiodes speelde Davies al zijn hele leven voor de The Lilywhites, zoals Preston North End liefkozend wordt genoemd.

Onderdeel van de transfer is ook een tijdelijke overgang van Sepp van den Berg naar Preston North End. Bij de nummer elf van de Championship krijgt Van den Berg meer kans op speelminuten. De voormalig speler van PEC Zwolle speelde nu vooral bij de beloften. De negentienjarige verdediger kwam dit seizoen alleen namens het eerste elftal van Liverpool in actie voor de EFL Trophy. Hij speelde twee keer negentig minuten.