Lucas Pratto: ‘Keuze was snel gemaakt’

Feyenoord haalde met Lucas Pratto een tweede Argentijn naar Rotterdam-Zuid. Voor RTV Rijnmond was er uiteraard voldoende aanleiding om eens met de vijfvoudig international in gesprek te gaan.

De 32-jarige aanvaller zat op een dood spoor bij de Argentijnse topclub River Plate. Feyenoord had dringend behoefte aan een noodoplossing. En daarom zit Pratto zeker tot het einde van het seizoen bij Feyenoord.

“Het is een heel speciaal en mooi avontuur voor mij. Een enorme kans. Ik hoop dat ik mooie dingen voor deze grote club kan laten zien”, vertelt de gretige aanvaller tegenover RTV Rijnmond. “Toen mijn zaakwaarnemer vertelde dat ik naar Feyenoord kon, was de keuze snel gemaakt. Een kans om op mijn 32e nog naar een club als Feyenoord te gaan, krijg ik niet nog een keer.

Pratto ziet in Rotterdam voldoende uitdagingen. Pratto: “Om het team te helpen om kampioen te worden en prijzen te pakken.” Tegelijkertijd kijkt hij ook niet te ver vooruit. “Ik denk dat veel afhangt van de komende wedstrijd om aan het einde nog mee te kunnen vechten om de titel.”

Wat ook opvalt bij Pratto is het aantal tatoeages. Dat kunnen er na zijn Rotterdamse avontuur zo maar meer zijn. “Als ik hier een prijs win, neem ik er twee of drie.”