Ludogorets en Sergio Padt eens over driejarig contract

Sergio Padt vertrekt definitief bij FC Groningen. De dertigjarige doelman is het met de Bulgaarse topclub Ludogorets Razgrad eens geworden over een driejarig contract. Het betekent dat Padt in de zomer transfervrije de overstap kan maken naar Bulgarije.

FC Groningen heeft de voorbije periode geprobeerd om Padt langer aan zich te binden. Gesprekken liepen uiteindelijk op niets uit. Nu blijkt dus de negenvoudig kampioen van Bulgarije met Padt aan de haal te gaan.

De koploper in de Bulgaarse competitie zou Padt het liefst nog deze maand aantrekken. De grote vraag is of FC Groningen bereid is mee te werken aan een transfer. Met Padt in de gelederen is de kans groter op kwalificatie voor de Europa League. Tegelijkertijd kan een mooie transfersom voor een speler die over een half jaar transfervrij de deur uitloopt, aantrekkelijk zijn.

Padt speelt al sinds 2014 bij FC Groningen. De club nam hem die zomer over van het Belgische AA Gent. FC Groningen anticipeerde eerder al op een zomers vertrek. Het huurde de Noorse keeper Per Kristian Bratveit. FC Groningen heeft een optie tot koop bedongen. Mocht Bratveit bevallen dan ligt een transfer voor de hand.