Ludogorets: nieuwe trainer, concurrent Padt weg

De Bulgaarse alleenheerser PFK Ludogorets staat voor een aantal grote wijzigingen. De ploeg van Sergio Padt, Shaquille Pinas en Elvis Manu wil voor de elfde keer op rij kampioen worden. Om dat kracht bij te zetten werd de trainer aan de kant gezet. Ante Šimundža moet de opvolger worden.

De Sloveense oefenmeester Ante Šimundža maakte de afgelopen jaren in eigen land indruk door met Maribor en later het nietige NS Mura kampioen te worden. Vooral dat laatste was een prestatie van formaat. Het leverde uiteindelijk ook Europees succes op. NS Mura verraste in de groepsfase van de Conference League namelijk Tottenham Hotspur. Daarmee gaf het Vitesse uiteindelijk een zetje richting de knockout fase van de Conference League.

Ludogorets won de afgelopen jaren met speels gemak de titel in de Parva Liga, ook wel de efbet liga genoemd. Dit jaar zit CSKA Sofia na 18 duels nog altijd in het spoor van de alleenheerser uit Razgrad. Bij CSKA Sofia maakt Jurgen Mattheij dit seizoen indruk. Daarnaast maakt Jordy Caicedo een stormachtige ontwikkeling door. De 23-jarige aanvaller uit Ecuador scoorde dit seizoen al 12 keer in 16 duels. Het leidde inmiddels al tot een uitverkiezing voor Ecuador.

Ook voor Sergio Padt gaat er het een en ander veranderen. Concurrent Kristijan Kahlina vertrekt namelijk bij Ludogorets. De Kroatische doelman vertrekt uit Bulgarije om bij MLS nieuwkomer Charlotte FC te gaan kopen. De club uit de Major League Soccer betaalt circa 450.000 dollar. De afgelopen wedstrijden kreeg Padt namelijk De verwachting is dat Ludogorets op zoek gaat naar een vervanger van Ante Šimundža.