Menno Koch verruilt Belgische competitie voor Bulgaarse topclub

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Menno Koch staat op het punt om een transfer te maken naar de Bulgaarse topclub CSKA Sofia. Onze landgenoot staat nu nog onder contract bij het Belgische KAS Eupen. Die club is bereid om mee te werken aan een transfer omdat Koch niet altijd zeker is van speelminuten.

De 26-jarige verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV. In Eindhoven maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal maar wist hij niet door te breken. Na verhuurperiodes aan NAC Breda en FC Utrecht vertrok hij in 2017 definitief uit Eindhoven. Koch ging opnieuw aan de slag bij NAC Breda. Die club was namelijk net gepromoveerd naar de Eredivisie.

Twee jaar en 46 duels voor NAC Breda verder trok hij na de degradatie naar de Belgische competitie. Bij KAS Eupen was hij aanvankelijk basiskracht. Dit seizoen schommelt hij tussen bank en basis. Afgelopen weekend had hij nog wel een basisplaats tegen Oostende. Een overgang naar de Bulgaarse topclub CSKA Sofia kon Koch echter niet weigeren. In Bulgarije lag ook nog eens een driejarig contract voor hem klaar.

Bij CSKA Sofia kan Koch mogelijk een verdedigend duo gaan vormen met Jurgen Mattheij. De verdediger verruilde afgelopen zomer al Sparta voor de nummer twee van Bulgarije. Daar groeide hij al snel uit tot basisspeler.