Mokerslag voor De Graafschap en Almere City

Het seizoen voor De Graafschap en Almere City zit er op. De nummers drie en vier van de Keuken Kampioen Divisie zijn in de eerste ronde van de playoffs al uitgeschakeld.

Zowel De Graafschap als Almere City stonden dit seizoen geruime tijd in de top twee. Aan het einde van het seizoen staat het met lege handen.

De Graafschap kopje onder tegen Roda JC

De Graafschap had al twee keer de kans om rechtstreeks te promoveren. Na de laatste mokerslag moest men zich in de playoffs herpakken tegen Roda JC. En dat deed het ook. Weliswaar kwam het op achterstand door Feyenoord huurling Vente. Toch wist De Graafschap het om te draaien en de leiding te nemen.

Via Van Mieghem en uitblinker Van de Pavert had het bij rust een 2-1 voorsprong te pakken voorsprong te pakken. Door twee goals van Thijmen Goppel ging het toch nog helemaal mis. En zo gaat niet nummer drie De Graafschap maar nummer acht Roda JC naar de halve finales van de playoffs.

Keiharde nederlaag voor Almere City

Ook de uitslag van Almere City was erg pijnlijk. Dit seizoen was het na de promovendi SC Cambuur en Go Ahead Eagles de minst gepasseerde ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Vandaag ging het op eigen veld met maar liefst 0-4 onderuit tegen NEC.

Al bij rust stond het in Almere 0-2 door goals van Jonathan Okita en Jordy Bruijn. In de tweede helft drong Almere City aan maar was het juist NEC dat de 0-3 maakte. Het was Javier Vet die scoorde. Enkele minuten later lag ook de 0-4 binnen. Het was opnieuw de 24-jarige Okita die scoorde.

Waar Almere City flink investeerde in haar selectie koos NEC dit seizoen juist voor de jeugd. En dat levert de club uit Nijmegen nu een unieke kans op promotie op. In de volgende ronde treft het Roda JC. Almere City moet nog minimaal een jaartje wachten op die lang gedroomde promotie naar de Eredivisie.

Programma Playoffs om Promotie

Op 20 mei worden de halve finales gespeeld. Voor NEC staat er dan een thuiswedstrijd op het programma tegen Roda JC. Dat komt omdat NEC als zevende in de Keuken Kampioen Divisie eindigde, Roda JC een plekje lager.

De andere halve finale gaat tussen NAC Breda en de nummer zestien van de Eredivisie. NAC Breda moet op bezoek bij FC Emmen of Willem II. In beide gevallen een bijzonder duel. NAC Breda en Willem II zijn de eeuwige rivalen, terwijl NAC Breda afgelopen winter juist Anco Jansen van FC Emmen huurde.

Op zondag 23 mei wordt de finale gespeeld.